Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Elon Musk: Dezvăluirea noului plan de populare a planetei Marte!

elon-muskElon Musk, miliardarul fondator a SpaceX, intenționează să prezinte un plan actualizat de colonizare al planetei Marte cu 1 milion de oameni.

Congresul Internaţional Astronautic din Adelaide, Australia, va găzdui astăzi, la ora 12:30, când Musk este programat să meargă pe scenă. SpaceX va difuza un videoclip printr-un feed YouTube Live.

Printr-o postare pe Twitter Musk a menţionat că va dezvălui în discurs “îmbunătăţiri majore”, şi “aplicaţii neaşteptate”.

În timul unei prezentări de la Departamentul de Cercetare al Aeronavelor (IAC) de anul trecut din Guadalajara, Mexic, Musk a dezvăluit designul vehiculului care va transporta persoane pe Marte.

Dispune de un vehicul format din două părţi, de 40 de etaje, numit Sistemul Interplanetar de Transport, care ar depăşi cu mult racheta Lunii Saturn V a NASA. Musk menţionează că se aşteaptă ca nava spaţială să transporte 100-200 de oameni pe planeta roşie.

Un jurnal ştiinţific a publicat planul de colonizare a lui Musk în luna iunie, deşi se referea în cea mai mare parte la aceleaşi lucruri pe care le-a dezvăluit fondatorul Space X la IAC în 2016. După ce a fost publicat planul, Musk a postat pe Twitter că o nouă actualizare va fi făcută în curând şi va fi adresată celei mai fundamentale defecţiuni a primei versiuni: cum să plătiţi pentru dezvoltarea şi funcţionarea vehiculului planetei Marte.

Scopul lui Musk este ca o călătorie pe Marte să fie mai ieftină decât achiziţia unei casei, cu un preţ de 100.000 de dolari pe pasager.


Unii experţi în spaţiul cosmic şi-au exprimat scepticismul faţă de plan, şi anume lipsa detaliilor privind locuinţele, sprijinul pentru trai, creşterea alimentelor, protecţia împotriva alimentelor etc. Cu toate acestea, puţini contestă faptul că conceptul de transport al lui Musk este posibil, cu o finanţare adecvată.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: