Ma06282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu şi Larisa Iordache, decoraţi la Palatul Cotroceni!

decorare-tricoloriPreședintele Klaus Iohannis le-a acordat, în semn de „înaltă apreciere pentru talentul, pasiunea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional”, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer Cătălinei Ponor şi lui Marian Drăgulescu şi Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu o baretă, Larisei Iordache.

„În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru modul lăudabil în care reprezentaţi ţara, pentru determinarea şi perseverenţa de care aţi dat dovadă, vă ofer aceste decoraţii şi vă mulţumesc pentru momentele emoţionante pe care ni le-aţi oferit nouă, tuturor românilor”, a declarat Iohannis, în discursul susținut în fața celor trei sportivi și a antrenorilor.

Șeful statului a precizat că a ţinut în mod special să le înmâneze distincţiile sportivilor înainte ca aceştia să plece la Campionatele Mondiale de la Montreal, pentru ca decoraţiile să fie un imbold.

„Medaliile obţinute de-a lungul timpului arată un înalt nivel al performanţei sportive, pe care l-aţi atins prin muncă, abnegaţie şi pasiune”, a afirmat şeful statului.

Iohannis i-a felicitat şi pe antrenori, pe membrii staffului tehnic şi familiile sportivilor.


„Doamnă Călălina Ponor, aţi fost de cinci ori campioană europeană la bârnă. Este un titlu câştigat cu multă muncă, cu sacrificii. Este o performanţă extraordinară, care denotă pasiunea, talentul şi truda cu care evoluaţi în acest sport. V-am înmânat anul trecut drapelul României şi aţi reprezentat cu demnitate sportul românesc la Jocurile Olimpice. Sunt sigur că nu vă veţi opri aici şi că veţi aduce României noi medalii. Doamnă Larisa Iordache, datorită rezultatelor pe care le-aţi obţinut, podiumul a fost dominat de multe ori de România la campionatele internaţionale de gimnastică. Sunteţi ambiţioasă, puternică şi pregătită.

Sunt convins că medaliile obţinute vă vor încuraja să deveniţi din ce în ce mai bună.  Domnule Marian Drăgulescu, aţi reuşit să scrieţi istorie pentru gimnastica românească. Multiplu campion, v-aţi împlinit dorinţa de a cânta imnul României alături de oamenii din sală care au venit să vă susţină la Campionatele Europene de gimnastică din această primăvară. Aveţi de ce să fiţi mândru. Ocupaţi un loc fruntaş astăzi în clasamentul gimnasticii româneşti, clădit în mulţi ani de muncă şi cu multe sacrificii. Succes!”, le-a transmis președintele celor trei sportivi.

Sursa: libertatea.ro