Joi12082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Întrevedere cu Ambasadoarea Franței în România, la Primaria Cluj-Napoca

21768417 1492636197491867 1043483252852526950 nMichèle Ramis, Ambasador al Republicii Franceze în România, s-a aflat la prima vizită oficială la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul întrevederii am abordat dimensiunea universitară a orașului, alături de ceilalți factori strategici cheie în dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca, inovare și participare.

Clujul este recunoscut ca un centru al francofoniei în Europa Centrală și de Est, prin numărul mare de tineri francofoni care aleg an de an să studieze în orașul nostru, prin companiile, oamenii de afaceri care activează aici și, nu în ultimul rând, prin cooperările în domeniul cultural.

Municipalitatea clujeană va continua să sprijine colaborările culturale, economice și universitare între comunitățile noastre, precizeaza primarul Emil Boc.

Pe durata vizitei la Primăria municipiului Cluj-Napoca, E.S. D-na. Michèle Ramis a fost însoțită de dl. Christophe Gigaudaut, Director al Institutului Francez din România și Consilier de cooperare și acțiune cultural, dl. Mehmet Meydan, Consul al Ambasadei Franței în România, d-na Dana Gruia Dufaut, Consilier consular, dl. Pascal Fesneau, Consul onorific al Franței la Cluj-Napoca, dl. Xavier Leroux, noul director al Institutului Francez la Cluj-Napoca și d-na Ioana Costaș, Responsabil de cooperare universitară, Institutul Francez Cluj-Napoca.

Stiri mai vechi: