Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

ELKO Partner Event 2017 - Connect. Share. Succeed.!

Panel-producatoriELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distribuţia unei game largi de echipamente si solutii IT, a organizat in perioada 21-23 septembrie ELKO Partner Event 2017 in centrul Romaniei, la Covasna.

ELKO Partner Event este evenimentul principal al ELKO Romania ce reuneste an de an cei mai importanti parteneri pentru a impartasi strategii, idei si noutati, cunostinte si experienta. Evenimentul s-a bucurat de o larga participare, circa 200 de persoane fiind prezente la eveniment pe parcursul celor 3 zile.


Sub deviza connect. share. succeed., evenimentul a fost structurat intr-o serie de paneluri de discutii despre provocarile pietei, precum si demonstratii ale celor mai noi produse si solutii, intreg evenimentul reprezentand o oportunitate excelenta de colaborare, schimb de idei, de experienta, precum si oportunitati noi de business.


”Noi, ELKO, credem ca modul in care abordam relatia cu dumneavoastra, partenerii nostri, este ceea ce ne diferentiaza. Investitia in dezvoltarea competentelor – pentru echipa ELKO, dar si pentru parteneri – felul in care alegem sa impartasim cunostinte si informatii, felul in care ne preocupam de cerintele clientilor, solutiile personalizate si, nu in ultimul rand, resursele pe care le punem la dispozitie partenerilor reprezinta drumul pe care noi il alegem, atat pentru prezent, cat si pentru viitorul nostru comun”, a spus in deschiderea evenimentului Gabriela Gheorghe, Director General ELKO Romania.


Primul panel din cadrul evenimentului a fost axat pe povestile de succes relatate interactiv de clientii ELKO, povesti care au pus in valoare atat suportul din partea echipei distribuitorului si a producatorilor cat si beneficiile obtinute de clientii finali. Discutiile au evoluat pe tema cerintelor pe care le au partenerii din partea producatorilor si a distribuitorilor pentru a oferi clientului final cele mai bune solutii, participantii aducand in prim plan atat feedback pozitiv, cat si recomandari de imbunatatiri pentru unele procese.


In cadrul zilei a doua au fost impartasite informatii strategice despre piata, prezentate sub tema: ”Realitati, perspective si trenduri din piata IT”. Eugen Schwab-Chesaru, Group Vice President – Research PAC / CXP Group, a declarat: ”Tehnologiile si solutiile digitale actuale au nevoie, pentru promovare, implementare si utilizare, de competente tehnice de nivel inalt, de suport si educatie; toate acestea, intr-o piata fragmentata ca cea din Romania, sunt greu de realizat de catre companii mici, individuale, iar ELKO a facut si face pasi mari in a fi alaturi de parteneri si a crea acel ecosistem care sa genereze beneficii pe termen scurt, mediu si lung clientilor finali”.


Parcursul evenimentului a urmarit deviza ”connect. share. succeed.”, deviza care reuneste canalul de parteneri cu producatorii de echipamente prin intermediul distribuitorului care ii sprijina in realizarea de solutii potrivite clientilor finali.


In cadrul panelului cu titlul ”Cum arata viitorul intr-o lume inteligenta, mobila si CONECTATA” s-a discutat despre provocarile viitorului si sprijinul pe care producatorii il acorda partenerilor locali pentru a sustine transformarea bazata pe inovatie tehnologica. Astfel, au fost puse in valoare atat modul in care fiecare se transforma pentru a se adapta pietei, precum si problematicile cu care se confrunta in abordarea transformarii.


Portofoliul de produse extins al companiei ELKO, acoperirea multi-regionala şi expertiza tehnica avansata legata de specificul pieţei sunt cateva dintre atuu-rile distribuitorului, insa relatia apropiata cu producatorii, colaborarea in ambele directii sta la baza parteneriatului care vine sa sprijine partenerii ELKO.


Sub deviza ”SHARE”, au fost impartasite ”Noutati, provocari, asteptari, modalitati de comunicare in canalul de parteneri”. Discutiile au avut ca tema principala programele de parteneriat si suportul concret pe care producatorii il ofera canalului de parteneri, inclusiv noi programe care pot facilita evolutia pietei cu beneficii pe toate planurile.
Tema care a incheiat seria de paneluri a fost: ”Cum sa avem SUCCES imbratisand schimbarea? Noile trenduri IT si impactul lor asupra business-ului si industriei IT”, prin care s-a revenit catre povestile de succes care aduc valoare intregului lant de parteneri, conducand catre solutii actuale pentru piata din Romania.


Pe toata durata evenimentului au avut loc demonstratii practice derulate la standurile producatorilor si in zona de expozitie, fiind instalate solutii integrate functionale demonstrativ, iar reprezentantii producatorilor au fost la dispozitia participantilor pentru a raspunde la intrebari.


Printre solutiile prezentate la ELKO Partner Event se enumera: securitate perimetrala pentru facilitati critice, control acces integrat cu autentificari multiple, transmisie KVM over IP, digital signage, control acces cu recunoastere faciala, aplicatii pentru retail (colectare de informatii demografice, 3D people counter), sistem profesional de display pentru centrele de comanda, computer compact pentru infokiosk/ digital signage, platforma compacta flexibila pentru aplicatii, virtualizare si stocare.


La eveniment au participat producatori reprezentand branduri importante din IT la nivel mondial, branduri ce se regasesc in portofoliul de produse şi soluţii ELKO: Acer, ASUS, Lenovo, Getac, Microsoft, Allied Telesis, APC by Schneider Electric, Axis Communications, GIGABYTE, Intel, Kingston, LG Electronics, Moxa, Seagate, Supermicro, Tecnoware, Western Digital, ATEN, AMP NETCONNECT by CommScope, Crucial, Milestone, QNAP.