Ma05172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

21.09.2017 - Bucureşti - Robert Epstein, cu ocazia lansării traducerii "Despre Behaviorism" de B.F. Skinner!

lansare-SkinnerCelebrul psiholog american Robert Epstein - director al Centrului Cambridge de Studii Comportamentale din Massachusetts, vine pentru prima oară la București pentru a susține un workshop despre behaviorism (înțelegerea comportamentului prin studiul direct al acestuia), creativitate, management personal și auto-control.

Workshopul și prezența lui Epstein în România sunt prilejuite de lansarea în limba română a cărții „Despre Behaviorism” de B.F. Skinner, volum tradus de echipa ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată).
Evenimentul acreditat de Colegiul Psihologilor din România are loc sâmbătă, 23 septembrie de la ora 9:00 la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea București) Departamentul de Psihopedagogie Specială, partener al evenimentului.


Multe dintre problemele oamenilor pot fi rezolvate dacă aprofundăm înţelegerea comportamentului uman intr-o maniera științifică, ceea ce presupune respectarea celor trei principii: descriere observabilă, predicție și control. - notează pe coperta ediției în limba română Anca Dumitrescu, președinte ATCA.


„Despre Behaviorism” este o lectură esențială pentru orice persoană interesată de modul în care apare și se manifestă comportamentul uman - adaugă Claudia Matei, psiholog și editor al cărții.
În încercarea de a modela comportamente, de a aduce îmbunătățiri în viața altor persoane, în propriile relații sau în modelele didactice actuale, ne vom opri de fiecare dată pentru a înțelege și a studia lucrările sale, B.F. Skinner fiind în continuare un reper în psihologia modernă și în educație.


La puțin peste 100 de ani de la formularea primelor principii ale behaviorismului, primul Workshop Internațional de Psihologie și Behaviorism cu Dr. Robert Epstein este un eveniment de celebrare dar mai ales de învățare a psihologilor, cadrelor didactice, părinților și tuturor celor interesați de știința observării comportamentului uman. Dr. Robert Epstein prezintă la București în detaliu atât lucrarea “Despre Behaviorism”, tradusă și editată în limba română de către ATCA, dar susține și un training de înaltă specialitate în domeniul cercetării și al tehnologiei behavioriste.


Dr. Robert Epstein este o personalitate importantă în domeniul psihologiei, excelând ca om de știință. Editor, cercetător în domeniul psihologiei și profesor, Epstein și-a dedicat întreaga sa carieră educării publicului larg despre progresele și descoperirile din domeniul sănătății mintale și al științelor comportamentale. Fondatorul și directorul emerit al Centrului Cambridge de Studii Comportamentale din Massachusetts, Dr. Epstein a publicat până în prezent peste 200 de articole științifice. Cercetăriile sale despre creativitate și inovație au fost publicate în faimoasele reviste „Times”, „New York Times” și „Discover” și au fost preluate cu mare succes și de posturile de radio și televiziune internaționale.


B.F. Skinner a fost cel mai controversat, dar în același timp și cel mai influent și mai marcant psiholog al secolului XX, iar lucrarea sa, “About Behaviorism”, este și la ora actuală un standard în ceea ce privește cercetarea și aplicarea behaviorismului la nivel mondial. Critic al sistemelor educaționale bazate pe pedeapsă, Skinner a definit, a promovat și a aplicat cel mai important concept pe care îl avem la îndemână în educație, fie că suntem părinți, analiști comportamentali, psihologi sau profesori, cel al tehnicilor de întărire (reinforcement techniques).


Taxa de participare la workshop este de 250 de RON și include un exemplar al lucrării Despre Behaviorism. Toate detaliile despre înscriere se găsesc pe site-ul ATCA, loc unde poate fi comandată cartea după lansare: http://bit.ly/2sNkIKj


Despre ATCA


Înființată în 2008, ATCA - Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (www.atca.ro) a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist, și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA din România. Misiunea ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (una la unu) recuperarea copiilor cu tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau sever (Autism) și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicați în dezvoltarea copiilor atipici: părinți, profesori, educatori și terapeuți. O direcție complementară a asociației este traducerea și editarea de cărți de specialitate în psihologie și educație.