Vi10072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ediţia V: Invest în România!

invest-romaniaAstăzi, 21 septembrie a.c., a avut loc cea de-a cincea ediție din seria evenimentelor “Invest in Romania”, eveniment dedicat promovării oportunităţilor pentru investiţii, la nivel regional şi stimulării exporturilor româneşti.

“Invest in Romania”, ediţia a V-a, este organizată în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și cu sprijinul Consiliului Județean Mureș.

La eveniment au participat în calitate de invitaţi:

    Florin JIANU – Președinte, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)

    Paula-Marinela PÎRVĂNESCU – Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

    Péter FERENC – Președinte, Consiliul Județean Mureș

    Ovidiu DANCU – Vice-președinte, Consiliul Județean Mureș

    NAGY Zsigmond– Subprefect, Înstituția Prefectului Județul Mureș

    Dr. Radu BĂLĂNEAN – Prim-Vicepreședinte, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)

    Dr. Dacia HÎNCU – Președinte, Patronatul Regional al Femeilor de Afaceri – Reg. Centru

    Pavel BARABAS – Președinte, Patronatul Tinerilor Întreprinzători Regiunea Centru

Din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au fost prezenți secretari economici, coordonatori și directori de direcții din Franta, Austria, Belgia, SUA și China care au adus în atenția antreprenorilor prezenți oportunități de dezvoltare a operațiunilor de import-export, specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în țările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.

De asemenea, au fost prezentate o serie de oportunități de dezvoltare locală, facilități oferite de parcurile industriale sau metode de finanțare destinate IMM-urilor. În plus, intervențiile tematice „Finanțarea investițiilor naționale în sănătate și susținerea activităților de export a IMM” și “O carieră în vest vs antreprenoriat în țara mea”, au favorizat schimbul de bune practici și networkingul dintre participanți.

În cadrul deschiderii evenimentului, Florin JIANU, președinte al CNIPMMR a precizat: “Continuăm seria de evenimente marca CNIPMMR, cu cea de-a cincea

ediție a Invest in România în Mureș, urmând ca până la finalul anului să ajungem și în Bacău și Buzău. Ne bucurăm că am reușit să aducem și în fața antreprenorilor din Mureș coordonatori din Franța, Austria, Belgia, SUA și China, care au prezentat oportunitățile de dezvoltare a operațiunilor de import și export, dar și autorități locale care au promovat oportunitățile de investiții locale din diverse domenii. Consider că România trebuie şi își stabilescă un traseu strategic care să pună în centru antreprenoriatul, ca o soluţie de creştere economică pe termen mediu şi lung.”

Sponsorii evenimentului au fost Enel și Alpha Bank.

Partenerul exclusiv al CNIPMMR în domeniul asigurărilor a fost Groupama Asigurări S.A.

Parteneri media: TVR, Radio România Targu Mureș, Agerpres, Bursa, Centrul de presa, Economistul, Legal Magazin, Risco, Top Business și punctul.ro.