Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Twitter: Suspendarea unui milion de conturi teroriste!

suspendare-conturi-twitterTwitter a închis aproape un milion de conturi teroriste în ultimii doi ani, potrivit ultimelor cifre publicate de grupul american cu baza la San Francisco.

Twitter a suspendat 935.897 de conturi, în perioada august 2015-iunie 2017, pentru "apologia făcută terorismului".

În prima jumătate a anului 2017, compania a suspendat aproximativ 300.000 de conturi pentru promovarea terorismului, potrivit ultimului raport de transparenţă al Twitter. Aproximativ 95% din aceste conturi au fost prezentate pentru examinare de către „instrumente interne de combatere a spamului”.

Doar 1 % din aceste suspendări au fost făcute după o cerere primită din parea autorităţilor, afirmă grupul, care arată de asemenea că trei sferturi dintre aceste conturi au fost închise înainte chiar să fi trimis cel mai mic tweet.

Conturile închise pentru "apologia terorismului" sunt cele "care promovează activ sau incită la violenţă asociată unor organizaţii recunoscute pe plan internaţional ca teroriste" şi cele care "promovează" aceste organizaţii, potrivit definiţiei expuse de Twitter.
Grupul internet se sprijină în mare măsură pe algoritme pentru a detecta conţinuturi problematice.

Numărul conturilor teroriste suspendate a scăzut cu 20% faţă de ultimul raport Twitter.

Twitter a fost creat în 2006, iar după scurt timp a fost disponibil întregii lumi. Platformă de social media permite utilizatorilor să trimită şi să citească mesaje scurte numite "tweets". Nu este clar care este numărul utilizatorilor, deoarece compania Twitter nu-l face public, dar se estimează că în 2008 au fost circa 4-5 de milioane, iar la mijlocul lui 2009 circa 20-25 de milioane de utilizatori.

Sursa: capital.ro