Vi08192022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Coreea de Nord: Japonia susţine politica americană a unei posibile recurgeri la forţă!

coreea-de-nordPremierul japonez, Shinzo Abe, a afirmat miercuri în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite că "susţine politica americană" în regiune care afirmă că "toate opţiunile sunt pe masă" pentru a aduce Phenianul înapoi la raţiune.

"Ameninţarea este de o gravitate fără precedent" şi a devenit un subiect care trebuie "tratat urgent", a afirmat prim-ministrul japonez, a cărui ţară a fost recent survolată de două rachete lansate din Coreea de Nord care, de asemenea, a efectuat un test nuclear de o putere neaşteptată.

În cursul verii, Consiliul de Securitate al ONU, din care Japonia face parte ca membru nepermanent, a condamnat în mai multe rânduri acţiunile nord-coreenilor, subliniind că acestea destabilizează nu doar regiunea, dar ameninţă şi pacea lumii.
Consiliul de Securitate a aprobat în două rânduri rezoluţii care prevedeau sancţiuni economice tot mai severe împotriva Phenianului."Avem nevoie nu de dialog, ci de presiune", a insistat premierul nipon.

Prin politica sa de sancţiuni, ONU încearcă să determine Coreea de Nord să revină la masa negocierilor pentru a discuta despre programele sale de dezvoltare a armamentului nuclear şi convenţional.

Marţi, preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat "să distrugă complet" Coreea de Nord şi "regimul său vicios" dacă această ţară atacă Statele Unite. În ultimele luni, el a mai afirmat că SUA sunt pregătite să recurgă la mijloace militare în criza cu Coreea de Nord.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: