Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Preşedintele Iohannis,alături de soţia sa, la recepţia oferită de Donald Trump, şefilor de stat de la Adunarea Generală a ONU!

presedintii”Alături de Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la recepția oferită în onoarea șefilor de delegaţii participanți la Adunarea Generală a ONU”, a scris președintele pe pagina de Facebook.

În fotografie apar preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis. Aceasta a purtat o rochie bleu, în timp ce prima doamnă a SUA, Melania, a fost îmbrăcată în negru.Ambii președinți au avut cravate în nuanțe de albastru.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri și cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pe care l-a invitat să viziteze România.

Șeful statului a evidenţiat implicarea României în susţinerea procesului demarat de secretarul general al ONU privind eficientizarea şi reformarea organizaţiei astfel încât aceasta să acţioneze de o manieră mai promptă şi eficientă pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă comunitatea internaţională.

„Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de susţinere a misiunilor ONU de menţinere a păcii. Preşedintele României a prezentat, de asemenea, argumentele candidaturii României pentru un nou mandat la Consiliul de Securitate ONU. Şeful statului a adresat secretarului general ONU invitaţia de a vizita România, primită cu deschidere şi plăcere de înaltul oficial ONU, care a rememorat vizitele anterioare în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Şeful statului a avut o întrevedere şi cu premierul moldovean, Pavel Filip, în contextul participării la segmentul înalt al celei de a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Cei doi au avut un schimb de vederi asupra stadiului şi perspectivelor de dezvoltare a cooperării bilaterale, cu accent pe realizarea proiectelor de interconectare în domeniul energetic şi al infrastructurii, asupra evoluţiilor de securitate din regiune.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: