Sam10162021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

În şedinţa de joi, Guvernul aprobă ajutoare pentru judeţele din vestul ţării, afectate de furtună!

sedinta-guvernGuvernul aprobă joi în ședință prima tranşă de ajutoare din Fondul de rezervă pentru judeţele din vestul ţării afectate de furtună, la sfârșitul săptămânii trecute.

Solicitările de ajutor financiar pentru lucrări de reparaţii la şcolile şi spitalele din judeţul Timiș sunt estimate la 1,8 milioane de lei.Anunțul a fost făcut încă de marţi, de premierul Mihai Tudose, la Timişoara. Prim-ministrul arăta că a amânat şedinţa de Guvern de miercuri pentru joi, pentru a se putea obţine toate avizele necesare acordării de sprijin din Fondul de rezervă pentru calamităţi judeţului Timiş, cel mai afectat de furtuna de la sfârşitul săptămânii trecute.

Guvernul a primit dosarele cu solicitările de ajutor financiar pentru lucrări de reparaţii la şcolile şi spitalele din judeţul Timiş afectate de furtună, și care sunt estimate la 1,8 milioane de lei.

Aflat la Timișoara, alături de ministrul de Interne Carmen Dan, premierul a spus că peste 150 de localități erau nealimentate cu energie electrică în județul Timiș și a spus, referindu-se la echipele companiei de electricitate: „Cei de la Enel, îngrozitori”.

Primul-ministru a spus că mai există încă probleme mari și în Timiș, în privința infrastructurii rutiere și că mai sunt încă trenuri care merg cu locomotive Diesel.

“Probleme mari sunt cu repunerea sub tensiune a localitățior. Am văzut un tabel la Enel care spunea că 28 de localități nu au curent, nu știu ce înțeleg ei prin localități, eu prin localități înțeleg sat. Sunt 254 de sate astăzi în Timiș care nu sunt alimentate, ceea ce este înfiorător. Nu e curent la școală, la spital, la dispensar. În multe dintre localități lipsa energiei electrice atrage după sine instantaneu și lipsa de alimentare cu apă potabilă, că nu merg pompele și de aici încolo o mare poveste. Sunt școli care nu au pătimit din cauza vântului fizic, dar acum nu au curent și apă potabilă”, a declarat Tudose la Timișoara.

Opt morți și 137 de răniți după urgia din vestul țării. Președintele Iohannis cere să se stabilească vinovații. Sute de copaci au fost culcați la pământ și multe mașini distruse.

În zeci de localități, curentul electric a fost întrerupt, iar acoperișurile au fost smulse în timpul vijeliei. În plus, peste 100 de trenuri au avut întârzieri în urma furtunii de duminică din vestul țării.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: