Lun09262022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Evacuarea Insulei Puerto Rico din cauza uraganului Maria!

maria-uragan3Autăritățile din Puerto Rico au emis ordine de evacuare a populației de pe insulă pe măsură ce uraganul Maria se apropie și crește în intensitate. Uraganul Maria se apropie de Puerto Rico, miercuri, după ce a lăsat în urmă mai multe insule caraibiene devastate și fără mijloace de comunicație funcționale.

e măsură ce ploile au început în Puerto Rico, guvernatorul Ricardo Rossello a avertizat că Maria ar putea să lovească „cu o forță și violență pe care nu am mai văzut-o de mai multe generații”.

„Vom pierde o mare parte din infrastructură în Puerto Rico”, a spus Rossello, adăugând că o posibilă întrerupere a curentului electric pe insulă și întreruperea comunicării ar putea dura câteva zile. „Va trebui să reconstruim.”

Autoritățile au avertizat că locuitorii din casele de lemn sau din vile, trebuie să plece să se adăpostească în locuri sigure înainte de sosirea furtunii, așteptată miercuri după-amiază.

„Trebuie să evacuezi. În caz contrar, veți muri „, a declarat Hector Pesquera, comisarul pentru securitatea publică al insulei. „Nu știu cum să fac acest lucru mai clar.”
În noaptea de marți, Centrul de uragane din S.U.A. din Miami a declarat că vântul Mariei s-a intensificat la 280 km / h și că a fost posibilă o consolidare suplimentară. La ora 11:00. EST, Maria era centrat la aproximativ 45 de kilometri sud-est de St. Croix sau 190 de kilometri sud-est de San Juan, Puerto Rico și se deplasa spre vest-nord-vest la 17 km / h.

Centrul Mariei a trecut la câteva mile sud de St. Croix marți noaptea, pe drumul său către Puerto Rico, determinându-l pe Kenneth Mapp, guvernatorul Insulelor Virgine americane să solicite oamenilor să rămână în alertă.

Sf. Croix a fost în mare măsură cruțat de pagubele pe scară largă cauzate de uraganul Irma de acum două săptămâni. Dar de data aceasta, însă, insula va experimenta cinci ore de vânturi puternice.

„Pentru oamenii care rmân în casele lor le recomand să nu fie îmbrăcați în haine de dormit. Să stea cu haine de zi, să aibă bocanci în picioare și să aibă o geacă la încemână să o ia repede pe ei să fie pregătiți să iasă din casă în cazul în care cade acoperișul sau obiecte din casă. De asemena nu recomand nimănui să doarmă între orele 23 și 4 dimineața. Fiți conștienți de ce se petrece în jurul vostru”, a explicat Kenneth Mapp. .

Maria, acum un uragan de categoria 3, se preconizează să se intensifice și se așteaptă să ajungă la categoria 4, miercuri dimineață când va atinge Puerto Rico, miercuri dimineață.

La doar două săptămâni după ce Irma a provocat daune majore, Puerto Rico va fi lovit de un al doilea uragan. Guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rossello a cerut locuitorilor să evacueze insula. Oficialii au declarat că 450 de adăposturi vor fi deschise începând de marți după-amiază și au avertizat asupra posibilității ca uraganul să producă daune catastrofale și căderea sistemului de electricitate.

„Zonele predispuse la inundații trebuie abandonate. Dacă nu, veți muri”, a declarat secretarul Securității Publice, Héctor Pesquera.

În cursul zilei de luni, Maria s-a aflat în Oceanul Atlantic și se îndreaptă cu viteză spre Caraibe, afectând insulele, inclusiv Insulele Virgine, pe drumul său spre Puerto Rico.

National Hurricane Center (NHC) avertizează că „Maria este probabil să consolideze în mod semnificativ și este de așteptat să fie la intensitate mare uragan atunci când afectează porțiuni din Insulele Leeward în următoarele câteva zile, aducând vânt periculoase, supratensiuni furtuna și pericole de precipitații“.

Totuși, prognozele arată că Maria va trece departe de Florida și Statele Unite.

Sursa: libertatea.ro