Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Uraganul Maria a devastat Republica Dominicană!

maria-uragan2Republica Dominicană a fost devastată de uraganul Maria, luni noaptea, a anunțat premierul Roosevelt Skerrit.

„Am pierdut tot ce putea fi cumpărat cu bani”, a scris prim-ministrul pe contul său de Facebook. Anterior Skerrit a postat mesaje în timp real, la un moment dat scriind că acoperișul i-a fost smuls să că este ”la mila uraganului”.

Premierul a mai scris la un moment dat că „Cea mai mare frică este că dimineață ne vom trezi și vom afla că despre poersoane rănite grav, posibil chiar decese, ca rezultat al alunecărilor de teren provocate de ploi persistente”.

Uraganul Maria a crescut în intensitate înainte de a ajunge pe coasta insulei din Caraibe. Furtuna tropicală se deplasează pe aproximativ aceeași traiectorie pe care a avut-o Irma, uraganul care a devastat regiunea în urmă cu două săptămâni.

În prezent, vânturile au atins viteze maxime de 250 km/h și, deși era de categorie 5 când a lovit Dominicana, a fost retrogradată la un uragan de categoria patru marți dimineața. Totuși, meteorologii sunt îngrijorați că ar putea crește din nou, în timp ce se îndreaptă spre Puerto Rico și Insulele Virgine.

Premierul dominican a numit daunele „devastatoare”. „Ne concentrăm acum pe salvarea celor prinși între ruine și pe asigurarea asistenței medicale pentru cei răniși. Vom avea nevoie de ajutor, prieteni. Vom avea nevoie de ajutor de toate felurile”, a mai transmis Roosevelt Skerrit.

Toate porturile și aeroporturile sunt închise, iar locuitorii de lângă coastă au fost instruiți să meargă la adăposturi autorizate.

Insula Martinica, situată în apropiere, a declarat stare de alertă maximă, în timp ce o altă insulă franceză, Guadelupa, a ordonat evacuarea populației.

Avertismente uragane sunt în vigoare pentru Guadelupa, St Kitts și Nevis, Montserrat, Insulele Virgine SUA, Insulele Virgine Britanice și Puerto Rico.

Sursa: libertatea.ro