Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Liviu Dragnea, despre aderarea la spaţiul Schengen: "Nu este pentru prima dată, când România este umilită!"

liviu-liviu-dragneaLiviu Dragnea a afirmat că refuzul Germaniei şi Olandei de a accepta intrarea României în spaţiul Schengen reprezintă o umilinţă şi o atitudine nedreaptă faţă de România.

Liderul PSD consideră că România îndeplinește toate condițiile pentru a intra în Schengen.

„Nu este prima dată când ţările din vestul Europei se opun intrării noastre în Schengen. Intrarea noastră în Schengen nu aduce avantaje doar pentru România, aduce avantaje pentru toate ţările din UE. Din

punct de vedere tehnic, România nu mai are demult absolut nimic de făcut. Sunt mulţi care îmi spun că, fiind alegeri în unele ţări, trebuie să aibă astfel de poziţii, dar eu le consider incorecte”, a spus preşedintele PSD.

Dragnea consideră că refuzul nu ţine seama de contribuţia majoră a României la securizarea ganiţelor Europei.

”Este o atitudine nedreaptă faţă de România, total nedreaptă. România asigură frontiera estică pe o lungime mare, România a făcut investiţii foarte mari, eforturi foarte mari, este implicată în toate aceste structuri de siguranţă la frontiera estică şi i se refuză intrarea în Schengen nefiind o motivare legată de ceea ce s-a discutat când a început acest proces”, a apreciat Liviu Dragnea.


Întrebat dacă a avut acelaşi sentiment de umilire de care a vorbit preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, Dragnea a răspuns: ”Da. Din păcate nu este pentru prima dată când România este umilită şi îmi pare rău.”

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: