Sam10162021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

New-York: Întâlnirea preşedintelui Iohannis cu premierul moldovean, omologii din Estonia şi Egipt!

presedinte-iohannisPreşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte marţi, la New York, cu preşedintele Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Miroslav Lajcak, dar şi cu omologii săi din Estonia, Kersti Kaljulaid, şi din Egipt, Abdel Fattah Al Sisi.

Şeful statului participă la New York la cea de-a 72-a reuniune a Adunării Generale a ONU, care va fi deschisă marţi şi în cadrul căreia preşedintele SUA, Donald Trump, va susţine un discurs.

Tot marţi şeful statului va participa la dejunul oferit de secretarul general al ONU în onoarea şefilor delegaţiilor, la întâlnirea tradiţională cu şefii organizaţiilor evreieşti din SUA, la recepţia organizată de UE în onoarea şefilor de delegaţie şi, împreună cu soţia sa Carmen, la recepţia oferită oferită de preşedintele american, Donald Trump, şi prima doamnă a SUA.

Miercuri, preşedintele Iohannis se va întâlni cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, va participa alături de alţi lideri la lansarea raportului "HeForShe" şi la evenimentul "Making education for pace", va susţine o alocuţiune şi va avea o întrevedere bilaterală cu secretarul general al ONU. În aceeaşi zi, şeful statului va susţine intervenţia naţională la dezbaterile din Adunarea Generală a ONU.

Joi, şeful statului va merge la Philadelphia unde va vizita Complexul Independence Hall şi se va întâlni cu românii din zonă.

Sursa: jurnalul.ro

Stiri mai vechi: