Mie12082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Zilele Recoltei: Vânzarea a sute de tone de fructe şi legume!

legume-zilele-recolteiOrganizată pentru a cincea oară de Asociația Produs de Cluj, entitate subordonată  Consiliului Județean Cluj, și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, sărbătoarea „Zilele Recoltei”, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, a însemnat, în cifre, aproximativ 200 de expozanți și circa 400 de tone de fructe și legume comercializate.


Cu toate că vijelia de duminică seara a scurtat programul ultimei zile a târgului și a produs pagube materiale, sunt de remarcat mobilizarea și spiritul de întrajutorare extraordinare ale celor implicați în desfășurarea târgului, care au limitat proporțiile distrugerilor și au evitat rănirea persoanelor prezente în târg la acea oră.
„Chiar dacă la finalul evenimentului natura a ținut să ne demonstreze că nu oamenii sunt deasupra vremurilor, considerăm că ne-am atins scopul propus, acela de a oferi clujenilor ocazia de a achiziționa cantitățile dorite de fructe și legume proaspete și de cea mai bună calitate.

Varietatea produselor expuse pe standuri vorbește de la sine despre hărnicia micilor fermieri și despre bogăția pământului bine lucrat și îngrijit, ne demonstrează că suntem capabili să producem fructe și legume de calitate și că ne putem asigura necesarul în acest domeniu. E nevoie doar de locuri în care acești întreprinzători să își prezinte produsele, ceea ce noi ne străduim să asigurăm. Vreau să felicit toți expozanții prezenți la Zilele Recoltei pentru că, prin munca lor, au făcut posibilă organizarea acestei sărbători și pentru felul în care au reacționat în fața naturii dezlănțuite, astfel că pagubele înregistrate nu contabilizează și persoane rănite”, a declarat domnul Alin Tișe, Președintele Consiliului Judeţean Cluj.


Ediția 2017 a evenimentului „Zilele Recoltei” a reunit pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” mici fermieri și întreprinzători individuali care au oferit zecilor de mii de vizitatori ai târgului posibilitatea de a-și finaliza proviziile pentru iarnă cu legumele și fructele de sezon. De asemenea, clujenii au putut achiziționa produse din carne și lapte provenite din fermele clujene, miere de albine, sucuri, siropuri și dulcețuri naturale, uleiuri presate la rece, lavandă și articole pe bază de lavandă, cojoace și haine de piele, costume populare, curele și chimire, precum și jucării și obiecte sculptate în lemn. De mare succes s-au bucurat strugurii și mustăria tradițională, la standurile căreia s-a înregistrat un mare număr de cumpărători și după trecerea furtunii. De altfel, la doar câteva minute după ce vântul s-a potolit, clujenii au venit la târg și au făcut cumpărături de la fermierii ale căror standuri erau încă funcționale, chiar dacă nu era curent electric și norii amenințau orașul.