Dum01232022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

600.000 de oameni în prima zi a Festivalului Berii Oktoberfest!

oktoberfestAproximativ 600.000 de persoane au participat în primul weekend la Munchen la ediţia din 2017 a Oktoberfest, infirmând astfel estimările legate de o participare scăzută în acest an din cauza temerilor generate de un posibil atac terorist, au anunţat duminică organizatorii evenimentului.

Această cifră este mai mare decât cea din anul trecut, când o jumătate de milion de persoane au luat parte la primele două zile ale celui mai renumit festival din lume care este dedicat berii.

Toni Roiderer, purtător de cuvânt al asociaţiilor gastronomice participante, a spus că weekendul trecut a reprezentat "un debut pe deplin încununat de succes". Potrivit organizatorilor, 11 boi întregi au fost mâncaţi în primele două zile de la Oktoberfest 2017, cantitatea de carne de vită consumată în primul weekend fiind de două ori mai mare în comparaţie cu primul weekend al ediţiei precedente.

Temerile legate de posibilitatea unui atac terorist au determinat autorităţile germane să implementeze noi măsuri de securitate pentru evenimentul din 2017. Printre acestea se află interdicţia de a purta rucsacuri şi genţi voluminoase şi amenajarea unui gard în jurul perimetrului în care se desfăşoară evenimentele din cadrul Oktoberfest.

Sursa: jurnalul.ro