Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Liviu Dragnea - declaraţii despre legea pensiilor!

Dragnea-Liviu-LiviuPreședintele PSD Liviu Dragnea a vorbit, sâmbătă, la România TV despre modificările din legea pensiilor, precizând că „toate nedreptățile care există acum în sistemul de pensii trebuie să fie eliminate”.

„Cel mai important este să avem un punct de vedere structurat, după care ministrul Muncii, premierul, noi vom prezenta în amănunt această lege. Este important să eliminăm nedreptăţile. Din păcate, noi în sistemul de pensii nu avem nişte reguli coerente, un filtru conceptual care să fie înţeles de toată lumea. Sunt reguli de bun simţ, care, din păcate, nu se respectă. (...) În ceea ce priveşte modificarea vârstei de pensionare, va fi o discuţie pe care o vom avea. Trebuie argumente serioase pentru modificarea vârstei de pensionare. În privinţa acestei teme, dar şi în privinţa în care se calculează pensiile, trebuie să fie nişte reguli clare, simple, de bun simţ, care să fie înţelese şi acceptate de oameni. Practic, toate nedreptăţile care există acum în sistemul de pensii trebuie să fie eliminate.”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a subliniat că există diferenţe „foarte mari” între pensii şi speră ca în această sesiune parlamentară să fie adoptată legea pensiilor.
„Nicio pensie nu va scădea, pentru că este un drept câştigat la care nu umblăm. Ne interesează ca pensiile mici şi foarte mici să înceapă să crească”, a mai spus liderul PSD.

Sursa: capital.ro