Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

România, tratată incorect de noua coaliţie austro-ungară!

romania-austriaDupă anunţul Ungariei privind opoziţia aderării României la OCDE, Austria dă şi ea o lovitură ţării noastre, anunţând că se opune aderării noastre la Schengen.


O atitudine incorectă, nedemnă, în totală neconcordanţă cu angajamentele deja îndeplinite ale României dar şi cu miliardele de euro pe care le fac firmele austriece în ţara noastră. Aceasta nouă coaliţie austro-ungară are nevoie de o puternică ofensivă a României la Bruxelles şi în toate capitalele europene. Sper ca Teodor Meleşcanu va ştii să-şi pună mai bine în valoare experienţa diplomatică serioasă pe care o are, într-un nou tip de atitudine: mai fermă şi mai puternic conturată.

Dacă şi ministrul afacerilor europene poate avea o contribuţie în acest sens, n-ar fi rău să-i vedem primul rezultat de la preluarea portofoliului.


Nu ştiu însă cum se face că în ambele părţi ale coaliţiei austro-ungare, Rusia are coada băgată adânc, din punct de vedere politic şi economic.

E doar o constatare a realităţii, nu un motiv ca noi să batem în retragere, să fim în poziţia ghiocel ca până acum şi să perseverăm în atitudinea defetistă a diplomaţiei române de atâţia ani.Cancelarul social-democrat austriac Christian Kern şi ministrul său conservator de Externe Sebastian Kurz au respins ieri viziunea preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker cu privire la extinderea către est a zonelor euro şi Schengen.

Sursa: jurnalul.ro

Stiri mai vechi: