Mie09282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

După valuri de ameninţări cu bomba, mii de persoane au fost evacuate în Rusia!

rusia-steagAproape 100.000 de persoane au fost evacuate din aeroporturi, școli și clădiri guvernamentale din Rusia, incluzând un magazin iconic din Piața Roșie, pe fondul unui val de amenințări cu bombă falsă pe care oficialii l-au numit fără precedent.

"Nu s-a mai întâmplat aşa ceva până acum, este vorba de 100% terorism telefonic organizat", a declarat Frants Klintsevich, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare în camera superioară a parlamentului, într-un interviu telefonic. "Singurul scop este de a porni procesele distructive, de a semăna panica".

La Moscova, farsorii au condus la eliberarea complexului comercial GUM, de-a lungul Pieţei Roşii din Kremlin, precum şi a câtorva mall-uri, universităţi, hoteluri şi gări. Aeroportul Sheremetyevo, cea mai aglomerată zonă a capitalei, a întărit securitatea după ameninţare, a transmis Interfax. Agenţia oficială de ştiri Tass, citând o sursă anonimă de servicii de securitate, a declarat că mai mult de 50.000 de persoane au fost evacuate în capitală după aproximativ 100 de ameninţări.

Asta s-a întâmplat la o zi după ce 45.000 de persoane au fost evacuate, marţi, din 205 de clădiri a 22 de oraşe din Rusia, a raportat RIA. Majoritatea au fost primării, şcoli şi alte clădiri oficiale, potrivit ştirilor locale. . Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a adresat întrebări serviciilor de securitate. Ministerul de Interne şi Consiliul de Securitate au refuzat să comenteze.

Ameninţările şi evacuările din afara capitalei au fost raportate astăzi, în oraşele de la Petropavlovsk-Kamchatsky în Orientul Îndepărtat, peste Siberia, până la Kaliningrad pe Marea Baltică. Trei centre comerciale de la Moscova au fost evacuate după apelurile de raportare a bombelor, a informat Tass. De asemenea, poliţia a investigat ameninţările la mai multe gări. RIA a declarat că au fost afectate în total 190 de clădiri din 17 oraşe.

Apelurile anonime au provenit din sistemele de apelare pe Internet şi nu au putut fi urmărite cu uşurinţă, informează agenţiile oficiale de presă. Rapoartele iniţiale au indicat că evacuările ar fi putut fi un fel de exerciţiu.
"Este posibil ca aceasta să fie o lucrare pregătitoare pentru un atac terorist grav", a spus Klintsevich.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: