Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Bogdan Chirieac: "Marea Neagră - noua cale de intrare a migranţilor în Europa!"

emigranti-mangaliaAnalistul Bogdan Chirieac consideră că Marea Neagră a devenit noua cale de intrare a migranţilor în Europa, iar România, în principal, va avea o mare problemă, pentru că nu este pregătită să facă faţă ''afluxului de mii de persoane''.

"Marea Neagră a devenit noua cale de intrare a emigranţilor în Europa, să-i spunem aşa, unită. Din acest moment, România, în principal, va avea o mare problemă. Nu suntem pregătiţi să facem faţă afluxului de mii de persoane. Ele trebuie hrănite, adăpostite, ţinute, eu ştiu, în conformitate cu criteriile lor culturale, pornind de la felul în care se îmbracă până la felul în care sunt hrăniţi sau sunt educaţi copiii, deci pentru România acest lucru înseamnă destabilizare.

Din această cauză, ar trebui făcute două lucruri: să vorbeşti cu preşedintele Turciei, cu care există relaţii, şi ăsta e un fapt pozitiv, în special domnul Ponta are nişte relaţii preferenţiale, personale cu preşedintele Turciei, fiindcă el deschide robinetul migranţilor, nu altcineva. Pe de altă parte, să negociezi cu Uniunea Europeană. România are nevoie de fonduri şi foarte repede, are nevoie de sprijin logistic sub toate formele, de la nave de patrulare maritimă până la adăposturi din astea volante care pot fi lesne aşezate pe pământ. Faptul că aşteptăm că s-o întâmpla ceva din cer sau se strică vremea şi nu mai vin migranţii nu e o soluţie.

E adevărat că vremea se va înrăutăţi într-o lună şi va fi mult mai greu de mers pe mare cu bărcuţe improvizate, dar după iarnă vine primăvara şi, dacă nu suntem pregătiţi acum, o să ne trezim cu sute de mii de migranţi anul viitor", a declarat pentru Agerpres Chirieac.

El a admis că există pericolul ca România să se confrunte cu un aflux de migranţi aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi cu alte state din Europa.  

Sursa: capital.ro