Joi09292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Dorinţa unei organizaţii nord-coreene de a distruge Statele Unite ale Americii!

organizaţie-nord-coreeanăO organizaţie nord-coreeană a cerut joi ca Statele Unite să fie "omorâte în bătaie" pentru că au iniţiat adoptarea la ONU a unei a opta serii de sancţiuni împotriva Phenianului, adăugând că Japonia, aliat al Washingtonului, trebuie "scufundată în mare".

După un al şaselea test nuclear nord-coreean la 3 septembrie, Consiliul de Securitate a adoptat luni în unanimitate o nouă serie de sancţiuni împotriva Coreii de Nord.

Sancţiunile prevăd în special un embargou asupra exporturilor de gaze către Coreea de Nord, o limitare a exporturilor de petrol şi a produselor rafinate, precum şi interdicţia asupra exporturilor nord-coreene de textile.

Un purtător de cuvânt al Comitetului Coreean pentru Pacea în Asia-Pacific (CCPAP) a denunţat ca 'odioasă' rezoluţia Consiliului de Securitate şi a afirmat că se înmulţesc apelurile în Coreea de Nord în favoarea unor represalii puternice împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor.

"Armata şi poporul din Coreea de Nord cer în unanimitate ca yankeii, principalii vinovaţi că au pus la cale 'rezoluţia sancţiunilor', să fie omorâţi în bătaie cu lovituri de băţ, aşa cum merită câinii turbaţi", a precizat el într-un comunicat publicat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

"Este momentul ca agresorii imperialişti americani să fie anihilaţi. Să condamnăm continentul american la cenuşă şi obscuritate", a adăugat purtătorul de cuvânt citat.

Coreea de Nord lansează cu regularitate ameninţări dramatice împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor, fără a le pune în aplicare.

Conform Ministerului Unificării sud-coreean, CCPAP este "o fereastră pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu ţări precum SUA şi Japonia" şi "face campanie pentru a schimba imaginea negativă a Coreei de Nord".

Însă CCPAP a acuzat Tokyo că "este la ordinele Statelor Unite", reamintind de lansarea unei rachete nord-coreene deasupra Japoniei luna trecută.

"Cele patru insule ale arhipelagului (nipon - n.r.) trebuie scufundate în mare de bomba nucleară a Junche", a adăugat purtătorul de cuvânt, făcând referire la filosofia autosuficienţei promovată de Coreea de Nord.

Phenianul îşi justifică programele balistic şi nuclear prin necesitatea de a se proteja de forţele americane 'ostile'.

Ultimul test nuclear nord-coreean, o bombă H suficient de mică pentru a putea fi montată pe o rachetă, conform Phenianului, a venit după tiruri cu două rachete balistice intercontinentale (ICBM) care par să aibă capacitatea de a atinge o bună parte din continentul american.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: