Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Întrevederea d-lui Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, cu E.S. dl Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România!

intrevedere2Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, miercuri, 13 septembrie 2017, cu E.S. dl Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România.


Președintele Senatului a reafirmat importanța relațiilor cu Japonia, și a subliniat prioritatea dezvoltării relațiilor de cooperare economică. Dl Călin Popescu-Tăriceanu, și-a exprimat încrederea că noi inițiative economice româno-japoneze vor putea fi conturate, în beneficiul ambelor economii, precizând că există încă oportunități nevalorificate în acest domeniu, generate inclusiv de creșterea economică record a României.


Între prioritățile de etapă pe care ambele părți trebuie să le ia în considerare în vederea consolidării interacțiunii bilaterale în domeniul economic, înaltul demnitar român a evidențiat perspectivele apropiate pentru companii japoneze cu sediul în Marea Britanie de adoptarea a unor decizii cu privire la re-localizare, ca urmare a deciziei acestei țări de a renunța la calitatea de membru al Uniunii Europene. Totodată, a arătat că urmărește îndeaproape, în cursul ultimilor ani, demersurile pentru concretizarea cooperării cu Japonia în privința finanțării unei părți din construcția Magistralei de metrou M6 București-Otopeni, exprimând dorința ca acestea să decurgă de o manieră accelerată, astfel încât lucrările să fie demarate cât mai devreme, în cursul anului următor.


Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a stadiului și perspectivelor de dezvoltare a relaţiilor parlamentare, fiind evidențiat rolul important al Grupurilor parlamentare de prietenie și necesitatea intensificării contactelor la acest nivel.

Stiri mai vechi: