Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu preşedintele Curţii de Conturi Abdelkader Benmarouf!

intrevedereSecretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut astăzi, 8 septembrie 2017, o întrevedere cu președintele Curții de Conturi din Republica Algeriană Democratică și Populară, domnul Abdelkader Benmarouf.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte legate de cooperarea între Curțile de Conturi din România și Algeria, precum şi teme de interes ale agendei bilaterale, cu accent pe dialogul politic, economic și sectorial. De asemenea, a fost exprimată satisfacția pentru nivelul foarte bun de cooperare în forurile multilaterale.


Secretarul de stat român a apreciat că vizita delegației Curții de Conturi algeriene reprezintă o oportunitate de a revigora relația tradițională pe care România o are cu Algeria și de a diversifica ariile de cooperare. Totodată, demnitarul român a exprimat aprecierea față de strategia și eforturile Algeriei pentru combaterea fenomenului terorist pe plan intern și a evidențiat interesul României de a aprofunda cooperarea în domeniul securității.


Vizita în România a Delegației Curții de Conturi din Algeria este efectuată ca răspuns la vizita în Algeria, în anul 2016, a unei delegații a Curții de Conturi din România, condusă de președintele acesteia, ocazie cu care a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între cele două instituții.