Lun08152022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

US-SEAL pregăteşte asasinarea lui Kim!

us-sealFaimoasa unitate de elită americană SEAL, care l-a lichidat pe cel mai căutat om al planetei, Osama bin Laden, îi antrenează în prezent pe membrii unei echipe speciale sud-coreene, pe care îi învață cum să-l asasineze pe liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un.

În 2011, temuta unitate americană a reușit să-l ucidă, în Pakistan, pe șeful organizației teroriste Al-Qaeda, în cursul unei operațiuni spectaculoase de comando. 

Echipa SEAL care a îndeplinit misiunea de neutralizare a lui Osama bin Laden îi învață acum pe membrii unei unități sud-coreene de comando cum să-l asasineze pe liderul de la Phenian, în eventualitatea declanșării unui război. Trupele speciale americane se antrenează alături de militarii sud-coreeni, în cadrul unor exerciții secrete, scrie publicația „The Sun”. Echipa creată special de Ministerul sud-coreean al Apărării va deveni operațională, începând din luna decembrie. Scopul său este anihilarea „centrelor de comandă și control” din Coreea de Nord, mai scrie publicația. „Suntem în plin proces de conceptualizare a acestui plan. Cred că putem crea această unitate până la 1 decembrie”, le-ar fi spus ministrul sud-coreean al Apărării, Song Young-moo, membrilor parlamentului de la Seul.

Încă de acum un an, Ministerul sud-coreean al Apărării concepuse un plan pentru asasinarea lui Kim, botezat „Pedeapsă şi răzbunare masivă”, ce prevede, între altele, atacuri „chirurgicale” cu rachete și prin intermediul unor unităţi de comando capabile să vizeze direct conducerea de la Phenian, în eventualitatea în care Coreea de Sud se simte amenințată de o ofensivă nucleară nord-coreeană. Anunțul privind data cea mai probabilă la care unitatea de comando sud-coreeană va deveni operațională a fost făcut imediat după cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear lansat până acum de regimul de la Phenian.

În ultimul test, care a provocat un seism artificial cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter, nord-coreenii au utilizat o bombă cu hidrogen, de câteva ori mai puternică decât bomba atomică. Acțiunea agresivă a Phenianului l-a determinat pe președintele SUA, Donald Trump, să accepte eliminarea limitei de greutate pentru încărcăturile rachetelor sud-coreene.

Casa Albă s-a pronunțat și pentru noi vânzări de armament american către Coreea de Sud.

Sursa: jurnalul.ro