Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Anunţarea unui nou proiect de lege, de către Ministrul Muncii: "Statul va plăti firmelor private salariul minim pentru fiecare şomer angajat"!

lia-vasilescuMinistrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat, joi seară, la Antena 3, un nou proiect de lege, prin care orice firmă privată va putea angaja șomeri, chiar și necalificați, și va primi din partea statului salariul minim, din finanțare europeană.


Statul român va ajuta la plata salariilor șomerilor angajați în sectorul privat

”Am pregătit un proiect de lege. Orice angajator poate să meargă la AJOFM şi să ceară de acolo şomeri pe care să-i angajeze, chiar necalificaţi fiind, şi primeşte pentru ei salariul minim pe economie din partea statului cu finanţare europeană”, a spus Olguţa Vasilescu la Antena 3.

Lia Olguța Vasilescu a precizat că statul are aproape jumătate de miliard de euro, din fonduri europene, pentru a plăti aceste salarii și a forma profesional acești oameni.

”Dacă o firmă are nevoie de strungari, merge la AJOFM, și poate angaja șomeri, necalificați, pentru a-i califica la locul de muncă. Statul le plătește 250 de euro, lunar, pentru acele persoane, singura obligație  a companiei fiind să elibereze persoanei un certificat de ucenicie, la finalul stagiului de pregătire”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a explicat și rațiunile din spatele deciziei de a plafona indemnizațiile mamelor. Ea a dat exemplele unor țări europene, acolo unde valorile acestor indemnizații variază între anumite limite, așa cum e cazul Germaniei, unde plafonul este de 1.800 de euro.


”Sunt state din UE care nu acordă această indemnizație deloc: Malta, Luxemburg, Irlanda, Cipru, Marea Britanie”, a spus ministrul, precizând că Austria are o indemnizație între 400 și 800 de euro, și în Bulgaria, între 51 de euro și 174 de euro. ”Asta apropo de declarația că puteam să dăm și noi 100 de euro, a mai adăugat Vasilescu.

Sursa: libertatea.ro