Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Unul dintre cele mai faimoase aeroporturi din lume distrus de uraganul Irma!

 

aeroportul-Princess-JulianaAeroportul Princess Juliana din insula St. Maarten, unul dintre cele mai faimoase din lume, a fost complet distrus de urganul Irma.

Rafalele de vânt extrem de puternice au distrus complet aeroportul, care era considerat o atracție turistică, deoarece pista de aterizare se afla extrem de aproape de plajă.

Pista a fost distrusă parțial, iar clădirea a fost și ea grav avariată de uraganul Irma.

Aeroportul din St. Marteen este cunoscut drept unul din cele mai periculoase din lume, atât pentru spectatori, cât și pentru turiști, din pricina proximității de plajă. Adesea, oamenii se apropie de pistă, pentru a face poze, deși sunt avertizați asupra pericolelor la care se expun.

În luna iulie, o turistă și-a pierdut viața, după ce s-a urcat pe gardul de la sfârșitul pistei, pentru a vedea avionul trecând deasupra ei.

Uraganul Irma a provocat decesul a cel puțin 14 persoane în Caraibe, îndreptându-se acum către statul american Florida. De altfel, mai multe insule au fost complet distruse de acest fenomen extrem, fiind unul dintre cele mai puternice uragane formate în Oceanul Atlantic.

Sursa: libertatea.ro