Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Un producător de mezeluri din Cluj renunţă la importul materiei prime în favoarea cărnii din România!

carmangerieUn producător de mezeluri din Cluj îşi propune să folosească doar carne din România pentru produsele sale.

Producătorul vrea să contribuie la dezvoltarea pieţei interne a cărnii şi la promovarea producătorilor autohtoni de carne din Transilvania.

”Intenţia noastră este să renunţăm la importul de carne pentru produsele noastre şi să promovăm producătorii de carne din regiunea Transilvaniei, să contribuim la dezvoltarea acestei pieţe. Calitatea cărnii româneşti este, uneori, peste cea din străinătate. Acesta este conceptul meu, proiectul urmând să fie finalizat la sfârşitul anului viitor şi sper ca această decizie să ducă la o creştere a cifrei de afaceri. Aducem acum carne de vită din Polonia, dar nu numai, carne de porc din Germania şi Ungaria, carne de miel din Noua Zeelandă şi Irlanda şi vreau ca brandul Moldovan să devină unul sută la sută românesc”, a spus Cosmin Moldovan, directorul general al carmangeriei.

Proiectul se va finaliza la sfârşitului anului viitor, când brandul va deveni sută la sută românesc.

Carmangeria Moldovan este o afacere de familie înfiinţată în anul 1994 în localitatea Sânnicoară, de lângă Cluj-Napoca, şi s-a dezvoltat în perioada 2007 -2008 cu ajutorul unei finanţări europene prin programul Sapard în valoare de 3 milioane de euro.

Cifra de afaceri a firmei a fost de 15 milioane de euro în 2016, estimările fiind de peste 18 milioane de euro în acest an. Carmangeria are 32 de magazine în judeţul Cluj şi 350 de angajaţi.

Sursa: capital.ro