Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Declaraţia lui Klemm: Succesul României în lupta împotriva corupţiei şi îmbunătăţirea statului de drept a fost cuantificat!

klemmSuccesul pe care România l-a avut în lupta împotriva corupţiei şi îmbunătăţirea statului de drept a fost cuantificat, indicatorii având creştere notabilă din 2004 până în 2017, a transmis ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm.

"Când ne uităm la performanţa României din 2004, de exemplu, când au fost luate deciziile cheie pentru a creşte independenţa justiţiei şi procurorii au început să vizeze corupţia de la nivel înalt şi mediu, indicatorii au crescut repede pentru România. În clasament, controlul corupţiei s-a îmbunătăţit cu 20% din 2004, deci în 12-13 ani. Indexul statului de drept s-a îmbunătăţit cu aproape 30%.

Transparency International face un sondaj despre percepţia asupra corupţiei, iar din 2004 şi până în ianuarie anul acesta, când a fost făcut public ultimul sondaj, locul României în acel index a crescut cu 30 de locuri, şi au mai fost alte trei ţări care au avut o îmbunătăţire asemănătoare sau mai bună. Succesul pe care România l-a avut în îmbunătăţirea statului de drept şi îmbunătăţirea luptei împotriva corupţiei a fost cuantificat", a spus Klemm.

El a menţionat că, în ultimii 20 de ani, România a fost o bază atractivă pentru SUA şi alţi investitori interesaţi să acceseze piaţa europeană.

"SUA este mândră de prezenţa robustă a investiţiilor americane din România. Multe companii americane au făcut investiţii semnificative în România pentru că văd un viitor luminos aici. Ele angajează români cu salarii mari şi oferă traininguri, în timp ce creşte nivelul profesional al ţării", a mai arătat ambasadorul SUA.

Sursa: capital.ro