Sam04102021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Aprobarea ordinului de către Ministrul Educaţiei, cu patru zile înainte de începerea şcolii!

eleviiMinistrul Educaţiei, Liviu Pop, a aprobat, miercuri, prin ordin, alte cinci manuale pentru elevii de clasa a V-a, la Istorie, Educaţie tehnologică, Informatică, Limba engleză (limbă modernă 2) şi Limba engleză (limbă modernă 1) - studiu intensiv, după soluţionarea contestaţiilor depuse de edituri, care se adaugă celor şapte manuale aprobate la începutul lunii august, pentru care nu s-au depus contestaţii.

Ministrul a aprobat manualele de Istorie, Educaţie tehnologică, Informatică, Limba engleză (limbă modernă 2) şi Limba engleză (limbă modernă 1) - studiu intensiv, în urma rezoluţiilor formulate de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) pe marginea contestaţiilor depuse de editurile participante la licitaţia organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) în cursul acestui an.

Potrivit ministerului Educaţiei, editurile vor depune, joi, la CNEE, manualele aprobate alături de versiunile digitale, care vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro. Ministerul anunţă că în prima săptămână de şcoală, în perioada 11-15 septembrie, profesorii care predau la clasa a V-a îşi pot exprima opţiunile în raport cu oferta de manuale şi în funcţie de acestea, ministrul Educaţie va semna contractele cu editurile. Calendarul de distribuţie prevede livrarea tirajelor către şcoli la începutul lunii octombrie.

Sursa: a1.ro

Stiri mai vechi: