Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cetăţeni români afectaţi de uraganul Irma!

uraganul-irmaMinisterul Afacerilor Externe a întreprins, în regim de urgenţă, încă din primele momente, demersuri pentru a obține informații cu privire la existența unor cetățeni români afectați de uraganul Irma.


Menționăm, de asemenea, că MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflați în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma. Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autoritățile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris și Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autoritățile franceze respectiv olandeze, pentru obținerea de informații privind existența unor cetățeni români în zona afectată.


Precizăm faptul că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autoritățile din zona afectată se efectuează cu dificultate.
Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.

Stiri mai vechi: