Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Premierul Tudose, mesaj dur pentru FMI!

mihai-tudose-premierMihai Tudose i-a atenţionat pe reprezentanţii FMI, cu care s-a întâlnit în cursul zilei, că ultimele previziuni la adresa României au fost eronate, iar dacă şi cea de-a treia va fi greşită, nu va mai exista ointeracţiune cu aceştia.

Premierul a făcut declaraţia marţi seara, la TVR.

”Discuţia a fost foarte simplă: «ultimile două previziune pe care le-aţi făcut despre România au fost greşite. Noi am spus că vom creşte cu 5,2, voi aţi spus că creşte cu 3. După aia voi aţi spus că nu vom creşte deloc, uite că s-a făcut 5,7%... Dacă şi data viitoare o daţi strâmbă, pe româneşte, iar ultima e previziunea de închidere de an, cu deficitul bugetar... Noi spunem că ne închidem sub 3% , 2,95 - 2,98%, ei că e 3 şi un pic. Zic succes, ca dacă închideţi, voi daţi acest tip de comunicare, eu înţeleg că pot să fie două tipuri de abordare: ori nu vă pricepeţi absolut deloc sau are cineva ceva cu România. În ambele cazuri e ultima oară când mai interacţionăm». Eu nu trag încă concluzii”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul s-a întâlnit în cursul zilei cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional. Tudose a declarat că a chemat FMI la discuţii pentru a oferi reprezentanţilor Fondului cifrele economice oficiale, în scopul de a le utiliza la previziunea de sfârşit de an pentru România, el menţionând că FMI a „cam greşit” ultimele două previziuni.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: