Vi04162021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Uraganul IRMA : creştere în intensitate maximă!

uragan-IrmaUraganul Irma a crescut în intensitate ajungând la categoria a 5, cea mai puternică pe scara Saffir-Simpson.

Astfel, uraganul a devenit „extrem de periculos”, fiind mai puternic decât Harvey, care a devastat statele Texas și Louisiana. Uraganul Irma se află la circa 440 km de Antigua și este însoțit de rafale de vânt de 280 km/h, deplasându-se cu o viteză de 22 km/h, a anunțat serviciul meteorologic cu sediul la Miami.Astfel, mai multe insule din Caraibe și statul american Florida sunt în stare de alertă, pregătindu-se pentru acest fenomen extrem. Aceasta este cea mai puternică furtună care se formează în Atlantic din ultimul deceniu, iar oficialii au avertizat că are efecte „potențial catastrofale”.

Uraganul se îndreată acum către Leeward Islands din Caraibe, care cuprind Puerto Rico și Republica Dominicană. Se așteaptă să ajungă în sudul Statelor Unite în weekend, însă autoritățile au luat deja măsuri. Locuitorii din Kew West, Florida, au primit ordin de evacuare, iar turiștii au fost îndemnați să părăsească zona, mai ales că se așteaptă întreruperea zborurilor internaționale.

Uraganul Irma amenință Statele Unite la nici două săptămâni de la trecerea devastatoare a uraganului Harvey, care a provocat pagube de până la 180 de miliarde de dolari.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: