Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Palatul Victoria: Premierul Tudose, întâlniri cu reprezentanţii FMI şi ai Băncii Mondiale!

intalniriPremierul Mihai Tudose a avut marți, întâlniri cu reprezentanţii FMI și ai Băncii Mondiale, la Palatul Victoria.

Printre temele de discuție s-a aflat acordarea de expertiză tehnică, pentru spitale, autostrăzi și alte investiții strategice.În cadrul întâlnirii cu FMI, reprezentanții Fondului au primit accesul din partea Guvernului, la bazele de date ale ANAF. ”Am venit în întâmpinarea FMI, pentru realizarea raportului de țară. În contextul în care ultimele previziuni au fost greșite, autoritățile au pus la dispoziția Fondului toate datele Agenției Naționale de Administrare Fiscală”.

Fondul Monetar Internațional (FMI) urmează să prezinte următorul raport de țară în următoarele două luni.

Întâlnirile au loc în contextul în care Executivul pregăteşte pentru toamnă rectificarea bugetară. Aceasta urmează să aibă loc pe 20 septembrie.

„Până pe 5 septembrie avem proiecţia bugetului pe 2018, între 5 şi 7 septembrie în sediul din Victoria echipa premierului va lucra cu echipa de la Ministerul Finanţelor, va începe să lucreze atât pe buget, cât şi pe rectificare. Între 7 şi 10 septembrie fiecare ministru va avea întâlniri individuale cu ministrul Finanţelor şi echipa de la Finanţe şi vom stabili cifrele şi în jur de 20 septembrie vom avea rectificarea bugetară”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu, la Neptun, în urmă cu două săptămâni.


În plus, Executivul pregăteşte proiectul legii bugetului de stat, care ar urma să fie transmis Parlamentului în luna noiembrie, astfel âncât să fie adoptat de Legislativ până la finalul acestui an.

Sursa: libertatea.ro