Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Victor Ponta pierde şefia comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor!

PontaVictor Ponta pierde șefia comisiei pentru afaceri europene, după ce a fost exclus din PSD, și și-a anunțat noul proiect politic, Pro România, alături de Daniel Constantin.

Anunțul a fost făcut, marți, de liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Ioan Munteanu. Munteanu a precizat, de la tribuna plenului, că în baza prevederilor articolului 14 din Regulamentul Camerei Deputaţilor deputatul Victor Ponta nu mai este membru al grupului PSD din Cameră.

”Am luat act pe data de 3 septembrie de lansarea unei noi formaţiuni politice, totodată şi ieri, când s-a adresat plenului Camerei a vorbit în numele deputaţilor neafiliaţi. (..) Vom înainta către Biroul permanent sau comisia de specialitate şi documentele privind pierderea funcţiilor pe care le-a obţinut în această calitate”, a spus Munteanu în plenul Camerei Deputaţilor.

Victor Ponta pierde, astfel, funcția de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene de la Camera Deputaţilor.

Fostul premier Victor Ponta a anunțat, duminică, noul proiect politic și anume înscrierea în partidul lansat de fostul copreședinte ALDE, Daniel Constantin, Pro România. Ponta a ținut să transmită că nu dorește să rupă PSD, astfel că nu a vorbit cu niciun coleg din PSD pentru a i se alătura și a anunțat că prioritatea noii formațiuni este un scor bun la alegerile europarlamentare din 2019.
Partidul Pro România nu are încă un președinte, și structura de conducere urmează să fie stabilită în perioada următoare. Ponta a precizat că noua formațiune va fi reprezentată până atunci de el, de Daniel Constantin și de Sorin Câmpeanu și are o ideologie social-liberală.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: