Ma09282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Apariţia legii care ar putea schimba faţa României. Laufer a declarat că noua lege a parteneriatului public-privat ar putea fi în funcţiune până la 1 octombrie!

parteneriatNoua lege a parteneriatului public-privat ar putea fi în funcţiune până la 1 octombrie, textul fiind apreciat de toată lumea, a declarat, joi, Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

"Parteneriatul Public-Privat este una dintre măsurile din Programul de Guvernare asupra căreia m-am aplecat foarte mult în ultimele două luni. Premierul mi-a cerut chiar în prima săptămână de mandat ca în 30 de zile să finalizez noul text al legii, care este unul simplificat. Este o procedură simplicată, dar a zis că la 1 august pe lângă textul modificat vrem şi normele de aplicare. În România, din păcate, s-a mai întâmplat un fenomen. Avem o nouă lege, dar nu-i aplicabilă pentru că nu avem norme. Normele, la anul şi la mulţi ani. Mă uit în sală şi văd reprezentanţi a unor asociaţii care au participat la modificarea legii şi elaborarea normelor. Săptămâna aceasta aşteptăm ultimele modificări şi ultimele observaţii pentru textul de lege", a spus Laufer.

Conform acestuia, textul legii este apreciat de toată lumea:

"PPP este în România ceva extrem de atractiv pentru piaţa privată. Este o investiţie sigură. Cei care vor intra în parteneriat public-privat cred că vor face un profit rezonabil fără să-şi asume un risc major. Până pe 1 octombrie ne dorim să intre deja în funcţionare noua lege a parteneriatului public-privat", a mai spus ministrul.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: