Dum11282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

China nu va permite niciodată un război la porţile sale!

chinaChina nu va permite niciodată un război sau haos la porţile sale, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării chinez, Ren Guoqiang, întrebat într-o conferinţă de presă cu privire la escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreea.

Situaţia din Peninsula Coreea este serioasă şi nu un joc de calculator, a declarat la rândul său joi o purtătoare de cuvânt a Ministerul de Externe chinez, Hua Chunying, după ce Japonia a convins SUA să propună noi sancţiuni împotriva Coreii de Nord, conform agenţiei de presă britanice.

Beijingul a denunţat joi apelul la înăsprirea sancţiunilor împotriva Phenianului după lansarea rachetei care a survolat Japonia, denunţând "rolul distructiv" al "unor ţări care ignoră cerinţele dialogului şi vorbesc doar despre sancţiuni", într-o aparentă referire la Japonia şi SUA.

"Unele ţări ignoră în mod selectiv cerinţele dialogului şi vorbesc doar despre sancţiuni ... Acţiunile şi cuvintele lor joacă un rol distructiv în locul unui rol constructiv în rezolvarea problemei nucleare nord-coreene, făcând ca eforturile pentru reluarea negocierilor cu Phenianul să bată pasul pe loc", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei chineze.


Pe de altă parte, două bombardiere strategice americane B-1B, capabile să transporte încărcătură nucleară, au efectuat o operaţiune comună cu avioane din cadrul forţelor aeriene sud-coreene joi, a relatat agenţia de presă Yonhap, citată de Reuters, acest exerciţiu intervenind la două zile după ce regimul de la Phenian a lansat o rachetă cu rază medie de acţiune ce a survolat Japonia, înainte de a cădea în Oceanul Pacific, ceea ce a dus la o escaladare a tensiunilor în regiune. La acest exerciţiu au luat parte şi patru avioane stealth F-35B americane.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: