Vi08192022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Salariile bugetarilor cresc cu doar cateva procente de la 1 ianuarie, dar contributiile la sindicat vor urca cu 25%!

salarii-bugetariVestea că salariile nete ale tuturor bugetarilor nu cresc cu 25% de la 1 ianuarie, cum promisese Guvernul, ci cu o sumă de aproape 10 ori mai mică, a provocat reacţii ample printre bugetari.

Pe forumurile medicilor, profesorilor sau ale celor din administratie, angajatii se intreaba de ce au acceptat sindicalistii asa ceva.

Unii lideri din invatamant sustin ca ar fi stiut de strategia Guvernului, de a acoperi cu cresterea salariala contributiile transferate de la angajator la angajat, inca din vara. Un lucru este cert: contributia fiecarui bugetar la sindicat creste cu 25% de la 1 ianuarie.  

Dupa negocierile de luni, sindicalistii au anuntat ca de fapt cresterea salariilor anuntata pentru 1 ianuarie nu va fi si pe leafa neta de 25%, ci doar de 3 procente.

Sindicalistii recunosc ca stiau de cateva luni aceasta strategie a guvernului, de a acoperi din majorari trecerea platii contributiilor de la angajator la angajat.

Acordul liderilor de sindicat ar putea avea o explicatie simpla: potrivit delcaratiilor acestora, in sistemul bugetar peste 60% dintre cei 1,35 de milioane de angajati sunt inscrisi intr-un sindicat si toti platesc cotizatie. Cotizatia este calculata potrivit legii ca 1% din salariul brut, iar de la 1 ianuarie suma va creste cu 25%.

Sursa: hotnews.ro

Stiri mai vechi: