Sam10162021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Pozitionarea Marii Britanii in cadrul negocierilor pentru Brexit, criticata de catre Jean-Claude Juncker!

Marea-BritaniePreședintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a criticat poziționarea Marii Britanii în cadrul negocierilor pentru Brexit, spunând că niciunul dintre documentele furnizate până acum nu este satisfăcător.

Jean-Claude Juncker a reiterat faptul că nu vor exista negocieri comerciale între UE și Regatul Unit până când nu se va soluționa proiectul de lege privind divorțul.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a declarat că Regatul Unit se află într-o „poziție bună”. Dar negociatorul șef al UE, Michel Barnier,spune că negociatorul pentru Brexit, David Davis, trebuie să „înceapă negocierile în serios”.

Guvernul britanic a publicat documentele privind poziționarea în cadrul divorțului în luna august.

Juncker a spus că „Nu găsesc nici unul dintre documente cu adevărat satisfăcător. Trebuie să fie clar că nu vom începe negocieri cu privire la noua relație economică și comercială între Marea Britanie și UE înainte ca toate aceste chestiuni să fie rezolvate … adică divorțul dintre UE și Marea Britanie”.

Purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May susține că ei își doresc să ajungă la un acord până la Consiliul din octombrie astfel ca după aceea să poată trece la discuții privind relația dintre UE și Marea Britanie post Brexit.

La sfârșitul lunii octombrie, cei 27 de lideri UE rămase se vor întâlni și vor analiza dacă s-au făcut suficiente progrese în ceea ce privește separarea, drepturile și problemele financiare.

Michel Barnier urmează să se întâlnească din nou cu David Davis joi, iar oficialii au declarat că cel de-al treilea set de discuții care a debutat luni a fost cordial și productiv.

La discuții participă peste 100 de negociatori britanici, care participă la 55 de ore de discuții în această săptămână.

Marea Britanie urmează să părăsească UE până la sfârșitul lunii martie 2019, după votul de anul.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: