Lun09262022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Inceperea anului scolar cu patru manuale, inclusiv cel de Educație Fizică și Sport la elevii de clasa a V-a. Oare a gasit solutia Ministerul Educatiei?

manualElevii de clasa a V-a vor începe anul școlar 2017-2018 cu doar 4 manuale.

Elevii claselor a V-a vor avea pe bănci la începutul anului școlar doar manualele de Sport, Religie pentru cultul româno-catolic, Limbă și literatură Maternă Maghiară și Limbă și Literatură Română pentru școlile cu predare în limbă maghiară, potrivit unui răspuns transmis Hotnews.ro de către Ministerul Educației Naționale (MEN).

Astfel, elevii vor începe anul școlar fără manualele de la cele mai importante materii, dar vor avea la Sport, Religie și Limbă Maghiară, așa cum arată și site-ul manuale.edu.ro, unde pot fi vizualizate și variantele tipărite ale acestora.„Până la soluționarea contestațiilor de către CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – n.r.), în ceea ce privește asigurarea manualelor școlare destinate elevilor de clasa a V-a, Ministerul Educației Naționale a decis introducerea unui îndrumător-ghid al elevului care este elaborat sub coordonarea MEN, tipărit și distribuit în școli până la data de 11 septembrie. Acesta va fi utilizat în primele 8 săptămâni de școală.

Ghidul este structurat în 19 capitole, câte unul pentru fiecare disciplină din loturile contestate (19 în total). În momentul în care licitația se va finaliza – estimăm că acest lucru se va întâmplă în cele 8 săptămâni – ghidul va fi înlocuit de manualele propriu-zise”, este răspunsul primit de sursa citată, de la Ministerul Educației, prin purtătorul de cuvânt, Loredana Iordache.Acum, așa cum era de așteptat, apariția manualului de sport pentru clasa a V-a a generat în rândul multora reacții diverse… de la comentarii care susțin ideea că un manual este benefic până la opinii care spun că nu manualul era cel mai important.

Sursa: libertatea.ro