Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Coreea de Nord lansează noi amenintări: Racheta asupra Japoniei a fost primul pas în Operatiunea Pacific!

rachetaCoreea de Nord a transmis că racheta asupra Japoniei a fost primul pas în Operațiunea Pacific și că urmează și alte operațiuni balistice în zonă, amenințând iar Guamul.

Mass-media de stat a lansat noi amenințări la adresa insulei Guam din Pacific, spunând despre aceasta că este „o bază avansată de invazie”.

Racheta lansată marți a traversat nordul insulei Hokkaido din Japonia, declanșând alertele publice în mai multe orașe, după care a aterizat în mare.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat în unanimitate Coreea de Nord pentru acțiunile sale în cadrul întâlnirii care a avut loc marți la New York.

În timp ce declarația a afirmat că acțiunile regimului au reprezentat o amenințare pentru toate statele membre ale ONU, nu au fost impuse noi sancțiuni împotriva Phenianului. Rusia și China au declarat că activitatea militară a SUA din regiune este parțial vinovată pentru creșterea tensiunilor și au cerut negocieri.

Coreea de Nord a lansat în mod repetat rachete în ultimele luni, deși normele ONU i-au fost interzis să facă acest lucru.

Cel mai recent experiment a fost un Hwasong-12  care a fost lansat marți dimineața dintr-o bază situată în apropiere de Phenian. Pentru prima dată, agenția oficială de știri KCNA din Coreea de Nord a recunoscut că a lansat în mod deliberat o rachetă balistică spre Japonia. Proiectilele anterioare care au traversat continentul au fost prezentate ca fiind lansări prin satelit.

Presa nord-coreeeană a scris că lansarea a fost un răspuns direct la exercițiile militare americano-sud-coreene care se desfășoară în prezent în peninsulă.

KCNA, citându-l pe liderul Kim Jong-un, a scris că, „la fel ca în cazul unui adevărat război, ultimul exercițiu a fost primul pas al operațiunii militare a Armatei Populare Coreene din Pacific și un preludiu semnificativ pentru a ce urmează în Guam”. Liderul de la Phenian a mai ordonat și alte exerciții cu rachete în regiune.

Coreea de Nord a amenințat prima dată Guamul – un mare centru militar american din Pacific și unde trăiesc circa 160.000 de cetățeni americani – la începutul acestei luni.

Președintele american Donald Trump a declarat, marți, că lumea „a primit cel mai recent mesaj din Coreea de Nord tare și răspicat”. ”Acest regim şi-a exprimat dispreţul faţă de vecini, faţă de toţi membrii ONU şi faţă de standardele minime ale unui comportament internaţional acceptabil”, a declarat Trump, citat într-un comunicat emis de Casa Albă.

”Ameninţarea şi acţiuni destabilizatoare nu vor face decât să sporească izolarea regimului nord-coreean în regiune şi în rândul tuturor ţărilor din lume. Toate opţiunile sunt pe masă”, a subliniat şeful statului american.

La începutul acestei luni, președintele Trump a avertizat că Phenian se va confrunta cu „foc și furie” dacă ar continua să amenințe SUA.

Sursa: libertatea.ro