Vi12092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Schimbarea Bacalaureatului: Examenele orale vor fi date în primăvară, iar lucrările vor fi corectate online!

subiecte-Bacalaureat-2017Apar schimbări noi la examenul de Bacalaureat.

În urma discuțiilor dintre asociațiile de părinți și reprezentanții Ministerului Educației, începând de anul viitor, examenele orale ale examenului vor fi date în februarie sau martie, și nu în timpul verii, cum se întâmplă în prezent, iar lucrările de la examenele scrise vor fi corectate online.Ministrul Educației, Liviu Pop a declarat în nenumărate rânduri că dorește modificarea regulilor privind desfășurarea bacalaureatului.

”Nu vom interveni în probe, pentru că nu avem cum, ne spune legea Educației clar ce trebuie să facem, dar cum ne organizăm noi la nivelul sistemului, cum facem corectura, cum plimbăm hârtiile și nu profesorii depinde de noi, cei de la Minister și colegii din Inspectorate. Iau în calcul și repartiția elevilor la liceu să se poată face pe fișe. Să folosim tehnologia în procesul de evaluare”, spunea ministerul, el adăugând că se pot scana toate lucrările și se pot face centre de corectură unde profesorul vine și corectează lucrarea scanată.

”Să nu îi putem pe colegii noștrii, în special informaticienii să stea zeci de ore să introducă datele. Se poate eficientiza folosind tehnologia modernă iar lucrul acesta îl avem în calcul astăzi la nivelul Ministerul Educației Naționale, unde vrem printr-un proiect european să introducem și evaluarea și evidența școlarilor pe platformă virtuală, pe biblioteca școlară virtuală”, mai spunea Liviu Pop.

Șeful învățământului mai anunța că în perioada următoare se va discuta despre introducerea unui examen de absolvire a liceului diferențiat care va ține cont de profilul unităților liceale.

Astfel, liceenii s-au bucurat de întoarcea la un bacalaureat ușor – cu subiecte accesibile.

Procentul de promovare la Bacalaureatul de anul acesta a fost de 71,4%, cel mai bun din ultimii opt ani. De-abia în anul 2009 s-a mai înregistrat o rată mai bună decât cea de anul acesta. Atunci au luat examenul maturității, așa cum se numește bacalaureatul, peste 81% dintre candidați.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: