Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Lansarea experimentala a rachetei iraniene a Coreei de Nord asupra Japoniei!

Lansare-experimentala-de-racheta-iraniana-SejilCoreea de Nord a lansat o rachetă balistică asupra Japoniei.

Prim-ministrul Shinzo Abe a numit-o „cea mai serioasă și gravă” amenințare pentru țară, scrie CNN.Racheta a fost trasă chiar înainte de ora 6 dimineața în Japonia. Lansarea a declanșat avertismente în partea de nord a țării, cerând oamenilor să caute adăpost.Proiectilul a zburat peste Erimomisaki, situat în insula nordică Hokkaido, și a rupt în trei bucăți înainte de a cădea în Oceanul Pacific, la aproximativ 1180 de kilometri de coasta japoneză.Racheta a fost zburat timp de aproximativ 14 minute, a declarat secretarul general al Cabinetului, Yoshihide Suga, într- o conferință de presă de urgență. „Nu există un raport imediat al obiectelor căzute și nici o pagubă adusă navelor și aeronavelor”, a adăugat el.Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, comandantul armatei americane, Rob Manning, a declarat că lansarea nu a reprezentat o amenințare imediată pentru America de Nord.Abe a declarat reporterilor că a avut o convorbire telefonică de 40 de minute cu președintele american Donald Trump pentru a discuta despre lansarea rachetelor. Cele două țări au cerut o întâlnire urgentă a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, potrivit ambasadorului Japoniei la ONU, Koro Bessho.

„Comunitatea internațională trebuie să pună mai multă presiune asupra Coreei de Nord”, a spus ambasadorul Bessho.

Racheta a fost lansată de lângă Phenian.

Yoon Young-chan, șeful Oficiului pentru Afaceri Publice al Biroului prezidențial din Coreea de Sud, a declarat reporterilor că avioane de luptă Ffur F-15K au scos 8 bombe de o tonă MK-84.

Lansarea de marți vine la doar trei zile după ce Phenianul a tras trei rachete balistice cu rază mică de acțiune din provincia Kangwon – dintre care una a eșuat.

Este totuși prima dată când țara a lansat cu succes o rachetă asupra Japoniei din 1998.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: