Vi12092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Taxiul negru expuls din Marea Britanie, a devenit vedetă la Cluj!

taxi-clujWeekendul trecut, la Cluj, s-a desfășurat para Klausenburg Retro Racing, eveniment care a ajuns la a cincea ediție, iar vedeta expoziției a fost o mașină de 59 de ani, care are la bord milioane de kilometri, dar și o poveste interesantă.

O paradă impresionantă de mașini de epocă a reunit, la Cluj-Napoca, zeci de colecționari din toată țara și din străinătate, aproximativ 250 de mașini de epocă fiind expuse spre bucuria celor care au venit să le admire și să le fotografieze.Cea mai admirată și pozată mașină de la paradă a fost, scrie Ziar de Cluj, un taxi negru din Marea Britanie, marca LTI,care are o poveste interesantă. După ce a transportat mii de pasageri și a fost scoasă din uz, ultimul proprietar nu a dorit să mai investească bani în reparații și a lăsat-o la un service auto. Acolo lucra clujeanul Binder Szilard, care visa de mic la o mașină de epocă. A profitat de șansă și a cumpărat taxiul negru. Chiar dacă restaurarea mașinii i-a luat un an, nu regretă că a cumpărat-o. Acum face și bani cu “bătrâna doamnă” pe patru roți.Clujenii se înghesuie să o închirieze pentru diverse evenimente: nunți, ședințe foto, majorate sau petreceri.

    „O am de 4 ani, cam un 1 an a durat restaurarea. E printre ultimele modele de la LTI, un model aniversar din 1958, o ediție cu tehnologie nouă. E cea mai conică mașină din lume, probabil, cel mai ușor de recunoscut. Cam de un an am revenit în țară și am adus mașina din Anglia. O închiriez pentru evenimente. Tot timpul mi-am dorit o mașină de epocă și s-a nimerit să fie asta. Lucram într-un atelier auto în Anglia, și într-o zi a fost adusă mașina. Nimeni nu a vrut-o. Am cumpărat-o eu, pentru mine e pasiune”, a povestit Binder Szilard.

Clujeanul se mândrește cu faptul că deține mașina cu cea mai lungă linie de producție din lume. Modelele Fairway, faimoasele taxiuri negre din Londra, s-au fabricat din 1958 până în 1997.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: