Joi08112022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Un cinematograf din Memphis a interzis filmul "Pe Aripile Vantului"!

aripile-vantuluiUn cinematograf din Memphis (statul Tennessee) a oprit de la difuzare filmul clasic "Pe Aripile Vantului" dupa 34 de ani de proiectare neintrerupta, pe motiv ca e "insensibil", anunta presa americana.

Decizia cinematografului a starnit dezbateri aprinse in SUA, unde tot mai multi cetateni critica dur corectitudinea politica care duce la cenzura si auto-cenzura in spatiul public.
Cinematograful Orpheum a anuntat ca a primit plangeri potrivit carora filmul "Pe Aripile Vantului" face un portret gresit al negrilor si prezinta o viziune edulcorata a Sudului sclavagist.

Filmul, produs de David O. Selznick in 1939, este un clasic al cinematografiei mondiale. Producatorul a evitat folosirea stereotipurilor rasiale ale vremii, dat fiind ca el insusi era puternic afectat de valul de rasism si xenofobie din intreaga lume, fiind evreu.
Trebuie mentionat si ca prima persoana afro-americana care a luat Oscarul a fost Hattie McDaniel, care a primit premiul pentru rolul secundar Mammy din "Pe Aripile Vantului".

Decizia cinematografului american vine pe fondul unei tendinte tot mai accentuate in SUA de indepartare a simbolurilor vechiului Sud.

Sursa: hotnews.ro

Stiri mai vechi: