Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Compania lui Trump ar fi încercat să obţină un acord imobiliar cu Moscova, in timp ce Trump candida pentru presedentie

trumpCompania lui Donald Trump, preşedintele SUA, a urmărit un acord imobiliar cu Moscova, în timp ce acesta candida pentru alegerile prezidenţiale, la sfârşitul lui 2015 şi începutul lui 2016, conform ziarului The Washington Post.

Investitorii şi compania lui Trump au semnat o scrisoare de intenţie pentru a construi un Turn Trump în Moscova, dar proiectului îi lipseau terenul şi avizele necesare, aşa că a fost abandonat la finalul lui ianuarie 2016, chiar înainte ca întrunirile preelectorale ale votanţilor să înceapă, relatează Mediafax.nformaţiile făcute publice de Washington Post au loc în timpul unor investigaţii întreprinse de un procuror special şi al unei comitet congresional în privinţa unor posibile coluziuni între membri ai campaniei lui Donald Trump şi Moscova în alegerile prezidenţiale din 2016. Atât Trump, cât şi Guvernul rus au negat însă aceste acuzaţii.

În iulie 2016, Trump a negat existenţa unor legături de afaceri cu Rusia, declarând pe Twitter: ”pentru a fi consemnat, nu am nicio investiţie în Rusia”. El a afirmat apoi în faţa reporterilor în cadul unei conferinţe de ştiri că ”nu are nicio legătură cu Rusia”.

Potrivit ziarului The Washington Post, discuţiile în privinţa proiectului imobiliar din Moscova au început în septembrie 2015. Un investitor neidentificat plănuia construirea proiectului, iar sub un acord de autorizare, să adauge numele lui Trump pe acesta. Cu toate acestea, nu este clar cât de implicat sau de conştient era Donald Trump de negocierile companiei sale.

Înainte să se renunţe la proiect, dezvoltatorul imobiliar în cauză, născut în Rusia, i-a solicitat lui Donald Trump să viziteze Moscova pentru a promova propunerea şi a sugerat că l-ar putea determina pe preşedintele rus, Vladimir Putin, să declare ”lucruri măreţe” despre Trump, informează ziarul american.

Trump, care a câştigat alegerile prezidenţiale din SUA în noiembrie 2016, nu a vizitat însă niciodată Moscova.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: