Vi08192022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Proiectul Legii Pensiilor este gata.Oare a meritat asteptarea? Anuntul facut de Premier.

legea-pensiilorMult asteptatul proiect al Legii pensiilor a fost finalizat si urmeaza sa fie pus in dezbatere publica.

Anuntul vine din partea premierului Mihai Tudoase. Acesta a spus ca in sistemul de pensii "nedreptatile sunt imense", iar acest lucru trebuie sa inceteze.”stiu ca doamna ministru Olguta Vasilescu a finalizat, la nivel de minister, proiectul Legii pensiilor. Va urma acum dezbaterea interministeriala, ne intalnim la nivel de guvern in doua saptamani si el va trebui implementat”, a declarat Tudose, la Antena 3.El a adaugat ca noul sistem de pensii trebuie facut "excelent" pentru ca, odata implementat, va trebui sa ramana pentru foarte multa vreme, pentru a nu incepe din nou "cu peticitul, cu carpitul, cu cusutul", asa cum se intampla in prezent.

Pentru ca pensiile de stat sunt intr-o mare gaura, ministrul Finantelor are de gand sa taie din contributia de la Pilonul II, pensiile private obligatorii, iar diferenta sa o mute spre  Pilonul I. Ceea ce inseamna ca in loc de 5,1% cat este in prezent, aceasta va fi diminuata la 2,5% , masura fiind menita a creste veniturile autoritatilor, care sunt necesare ca sa acopere toate promisiunile electorale. In traducere libera, statul are de gand sa sacrifice viitorul a 7 milioane de tineri, care cotizeaza acum la Pilonul II.

Pana in prezent s-au adunat peste 37 de miliarde de lei in conturile fondurilor de pensii administrate privat.

Prin reducerea contributiilor la Pilonul II, statul ar incerca sa carpeasca gaura din fondul public de pensii. Adica peste 21 de miliarde de lei, aproape 3% din Produsul Intern Brut.
Sursa: stirilekanald.ro

Stiri mai vechi: