Joi12082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Traseele montane din județul Cluj, pregătite pentru vizita turiștilor

IMG-20170705-WA0003 2Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Cluj, a început activitățile de curățare și reamenajare a traseelor turistice montane din județul Cluj. Astfel, în zona Rezervației Naturale Cheile Turzii salvatorii montani clujeni au primit sprijinul a nu mai puțin de 25 de adolescenți din Belgia, veniți prin intermediul unui program inițiat de către Primăria comunei Mihai Viteazu, intitulat „Tineri pentru România”.

Însoțiți și îndrumați de cadrele didactice ale școlii Mihai Vodă din comună, adolescenții belgieni alături de salvatorii montani au curățat o parte din traseele montane „Banda Galbena” și „Triunghi Roșu”, trasee ce leagă Rezervația Cheile Turzii de alte puncte de interes turistic din zonă, înlăturând copacii căzuți și vegetația crescută abundent.

„E un nou demers pe care l-am încurajat și sprijinit, unul menit să le faciliteze turiștilor și iubitorilor de sporturi montane practicarea în deplină siguranță, în natură, a activităților preferate” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Proiectele de reamenajare a traseelor turistice montane din județul Cluj vor continua în lunile următoare, în funcție de condițiile meteo și vor cuprinde trasee din zona Cheile Turzii, Muntele Băișorii și zona Beliș Fântânele. Proiectele de reamenajare sunt susținute de către o companie din România care activează în domeniul tehnologiei vopselelor și lacurilor, prin programul național „Culorile României".