Dum11282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Modelul de dezvoltare a Clujului prezentat la Kiev, in Ucraina. Intalnire cu vicepremierul Ucrainei, Stepan Kubiv

19875181 1418186971603457 2803786288960563472 nLa invitatia organizatiei Joint Efforts Agency, Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a prezentat primarilor din Ucraina, in cadrul programului "Scoala Primarilor" (School of Mayors), modelul de dezvoltare a municipiului. Astfel s-a subliniat dimensiunea universitara, de inovare, culturala si de smart city.

"In cadrul programului , am avut o intalnire si cu vicepremierul Ucrainei, Stepan Kubiv, premier in exercitiu (premierul se afla in concediu). Am abordat aspecte comparative ale actului de guvernare in perioade dificile precum si posibile teme de colaborare la nivel economic si cultural intre comunitatile noastre. La Parlament, in cadrul unei intalniri cu deputati si reprezentanti ai mediului de afaceri, am prezentat experienta noastra in materie de dezvoltare economica la nivel national si local. De asemenea, am participat la o emisiune tv a postului national din Ucraina.

A fost o placere sa prezint orasul nostru, cu exemplele de bune practici pe care le avem la nivel administrativ si sa discut cu partenerii ucraineni posibile solutii la problemele comune pe care orice administratie publica le are.

Pe de alta parte, dupa parea mea, Ucraina este o Natiune creativa cu vocatie europeana. Cu oameni ospitalieri si deschisi. Ucraina, in ciuda greutatilor mari din partea de Est a tarii, sunt convins ca isi va continua orientrea si parcursul european.

Am fost impresionat sa vad in Piata Centrala a orasului (Maidan) mesajul unei Natiuni dornice sa-si apere Libertatea cu orice pret: "Freedom is our Religion"!", a declarat edilul clujean.