Joi09292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Renumitul bariton Geani Brad în rolul lui Figaro

geanibradOpera Maghiară din Cluj oferă publicului său un spectacol de excepţie în data de 8 iunie, joi, ora 18:30! În ,,Nunta lui Figaro” de Mozart îl veţi vedea pe renumitul bariton Geani Brad în rolul lui Figaro. Bartolo va fi interpretat de talentatul solist Sándor Köpeczi (debut), iar soprana Operei Maghiare, Bianca Raț apare în rolul Barbarinei. Capodopera compozitorului austriac este pusă în scenă în regia lui Péter Novák, dirijorul orchestrei fiind József Horváth.

,,Fără doar şi poate că povestea ,,Nunţii lui Figaro” este una distractivă, hazoasă, urmărind legile construcţiei unei comedii clasice ca la carte, dar de fapt situaţiile şi caracterele comice par că merg până la grotesc, şi privite prin ochii contemporanilor ne apar exagerate până la absurd. Însă toate piesele acestui puzzle provin fără excepţie din arsenalul de critici la adresa societăţii pe care autorul le foloseşte şi articulează cu o conştientă meticulozitate. Fără îndoială că o asemenea critică nu-şi pierde niciodată valabilitatea şi este binevenită în orice timp şi spaţiu al istoriei culturii.” – a declarat regizorul Péter Novák.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei (de luni până vineri, între orele 13.00-19.00 şi cu două ore înainte de spectacol).  

Spectacolul este subtitrat în limba română.