Mie08172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

O familie de spioni, monopol pe porţile antitero de la Camera Deputaţilor

O familie de spioni, monopol pe porţile antitero de la Camera DeputaţilorCamera Deputaţilor îşi repară porţile de control anti-terorist la Avsec Security Services SRL, o mică firmă deţinută de o familie cu state vechi în serviciile secrete. Societatea este printre puţinele din România autorizate să presteze astfel de activităţi, iar printre clienţii săi se mai află Nuclearelectrica, Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) şi Ministerul Apărării Naţionale. Asociatul Dan Michael Georgescu este colonel în rezervă al SRI, fost ofiţer în Direcţia de Informaţii Externe (DIE), iar soţia sa, Luminiţa Georgescu, de asemenea asociată, este fiica generalului DIE Aurel Gheorghe.

Camera Deputaţilor a atribuit pe 02.05.2017 un contract pentru revizii şi reparaţii la aparatele de control tehnic anti-terorist asocierii formate din Avsec Security Services SRL (lider de asociere) şi Mira Telecom SA, care vor împărţi pentru serviciile lor 209.179,73 lei. Potrivit caietului de sarcini, vor beneficia de revizii semestriale şapte aparate de control bagaje cu raze X şi anuale în cazul a altor cinci aparate. De asemenea, aparatele mai vechi de 10 ani vor fi verificate semestrial, în timp ce porţile cu o vechime sub 10 ani sunt verificate anual. Avsec Security Services prestează încă de la înfiinţare astfel de activităţi pentru Camera Deputaţilor, ceea ce îi asigură venituri constante şi un profit garantat.

Afacere mică, dar prosperă
Avsec Security Services SRL Voluntari a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 387.320 lei şi un profit net de 179.703 lei, cu şase angajaţi. Firma a beneficiat în ultimii ani de peste 30 de contracte cu statul, în valoare totală de circa 600.000 de euro. Principalul client este Camera Deputaţilor, dar de servicii similare au avut parte şi Nuclearelectrica (pentru porţile de control anti-tero de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă), Ministerul Apărării Naţionale şi SPP. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: